ייחוד במשרד / שני אנשים עם אשה אחת

שאלה:

האם מותר להיות במקום סגור עם נשים(יהודיות/גויות)כאשר היהודי/ים הנוספים שנמצא/ים לא שומר/ים תורה ומצוות ויש שם גם גויים,
והאם הדין משתנה כאשר המקום מצולם וזה מקום מכובד שזה לא מתקבל על הדעת שיעשו מעשי זנות מול המצלמה

תשובה:

שלום וברכה

בשאלה זו יש הרבה מאוד פרטים, זה תלוי כמה גברים כמה נשים כשרים או פרוצים ועוד.

ננסה לתת כמה כללים ואולי אם תתמקד נוכל לסייע עוד.

למנהג האשכנזים, אם יש שני גברים כשרים שומרי תורה ומצוות, אין איסור יחוד. ובדרך צריך שלושה כשרים. ויש אומרים שאפילו אם אחד כשר והשני פרוץ [כל שאינו שומר מצוות נחשב פרוץ לענין זה, ראה נדחי ישראל לחפץ חיים פרק כד], גם מותר [ים של שלמה קידושין סי' כא], ויש חולקים [שב יעקב סי' יט].

כאשר שני האנשים כשרים, גם אם האשה חילוניה או גויה מותר [שב יעקב שם].

כאשר יש קשר ידידות בין הגברים לאשה, אפילו הם כשרים אסור להתייחד. ויש שהקלו בזה ובשעת הצורך יש להקל [ראה דבר הלכה סי' ט אות ז].

כאשר יש הרבה גברים והרבה נשים אין יחוד.

כמו כן כאשר מדובר במשרד שכל הזמן נכנסים ויוצאים זה נחשב פתח פתוח לרשות רבים ויש להקל.

בנוגע ליחוד במקום שיש מצלמות יש מחלוקת גדולה בין פוסקי זמנינו: יש שהסכימו להקל כאשר המקום מרושת היטב, ראה במוריה גליון שסז עמ’ קמ”ח שהביא שם הרב חנוך אלבק שהגר”נ קרליץ זצ"ל הסכים לזה, וכן הגרי”ש אלישיב זצ”ל ועוד ע”ש. אמנם לאחרונה התפרסם מאמר בשם הגר"ש וואזנר ועוד שהחמירו בזה, ולכן בשעת הדחק יש על מה לסמוך ובלבד שכאמור זה מכסה היטב כל הזמן, אבל זה לא לכתחילה.