תוספת בניה הניגוד לחוק

שאלה:

לכבוד הרב, יש לי שאלה שמטרידה אותי. אדם שעושה שפוצים בביתו ומוסיף חדרים להרחיב ביתו. ואינו הולך לקבל אישור מהעירייה לכך. ( כנראה שלא יקבל) האם הוא עובר גם על ההלכה. תודה רבה וישר כח.

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שמרחיב את ביתו בניגוד לחוק, אם הוא לוקח שטחים מחלק המשותף ללא קבלת אישור השכנים, עובר באיסור תורה, שלוקח שטח שאינו שלו. אם יש הסכמה של השכנים, שירחיב, או שהייתה חלוקה בין השכנים וכל שכן קיבל חלק ברכוש המשותף, אין איסור הלכתי, אלא עברה על החוק בלבד.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הבנתי נכון, אם בונים על הגג, והגג שייך לכל השכנים כידוע, ולא קיבל אישור מהשכנים, הוא עובר על גזל שגזל את חלקם של השכנים, אי לכך האם מותר לשכנים להתלונן בעירייה?

  2. ברור שאם לוקח את הגג עובר בגזל, ויש להתרות בו שאם לוקח את הגג אתם מלשינים לעירייה, ואם לא יציית מותר להלשין עליו.