רפואה משלימה

שאלה:

שבוע טוב.
רציתי לשאול .הייתי בטיפול אלטרנטיבי ובין היתר המטפלת אמרה לי לעצום עיניים ולדמיין ולחזור אחורה בזמן.לפני כן היא אמרה אני מזמינה את הבורא ואת כל כוחות הריפוי ומי שלא צריך להיות כאן שלא יהיה כאן. הכל נעשה לצורך ריפוי. האם זה נשמע כמו עבודה זרה ?האם אני אגיד לה שלא תגיד ככה?

תשובה:

זה נשמע גרוע, אנחנו לא קוראים לבורא עולם ולא עסוקים בכוחות אחרים, ובעיקר זו שטות של ממש ולעשות שטויות זה גם לא דבר הכי נכון בעולם. ולכן יש לומר לה ברורות שאת לא מעונינת בכזה סוג טיפול. אם יש לה צמחי מרפא בעלי יעילות מוכחת, או טיפול פסיכולוגי – רגשי שיש בו שכל והגיון והוא מקובל בעולם הריפוי [cbt או אחר] זה בסדר, אם מדובר באנרגיות ושטויות והזמנת בורא עולם וגירוש מלאכי חבלה ושאר הבלים, אז ממש חבל על הכסף שלך… תתרחקי מאנשים שאין ביניהם לבין יעילות אלא דמיון רחוק בלבד…

בשורות טובות.