דבר שטיבולו במשקה למחרת – נטילת ידיים?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

כידוע, אדם שטובל מאכל במשקה (שהם: י"ד שח"ט ד"ם) צריך ליטול את הידיים לפני אכילת אותו המאכל (כמבואר בשו"ע קנח; ד, ובמפרשים).
אבל אם למשל אני מכין תפוחים למחרת, ואני שוטף אותם תחת מי הברז כדי לנקותם, ומחתך אותם ומשים אותם במקרר בעודם רטובים, האם אני צריך ליטול את הידיים בשביל זה, גם אם אני אוכלם למחרת?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

עכשיו אין מה ליטול ידים, נטילת ידים זה רק בשעת האכילה, אבל אם למחרת כשתבוא לאכול מהתפוחים הם עדיין יהיו רטובים, תצטרך ליטול ידים ללא ברכה לפני אכילתם.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חתיכות קטנות שרגילים לאכול במזלג אין חיוב נטילה, מה שרגילים לאכול ביד מה שאתה בוחר כרגע לאכול במזלג לא יועיל.