העתקת ציור למטרה אישית או להתלמד

שאלה:

אני אמן צייר חדש.אני רוצה לצייר תמונות של אמנים .בשביל תרגול או סתם תחביב.לא לצורך מסחר.האם זה מותר ?

תשובה:

שלום וברכה,

העתקה מתמונה של אומן כדי להתלמד או לתחביב ואתה לא מפרסם את הציור לשום אדם, מסתבר שאין בכך הפרת זכויות יוצרים, והרי זה נכלל בשימוש הוגן שלא נחשב הפרה. וכן ראיתי עו"ד שטוען שזה בדיוק  כמו לנגן שיר של אומן אחר בתוך הבית, שאם זה לא בפומבי אין בכך הפרת זכויות. ולכן אתה יכול לצייר ציורים של אומנים אחרים אם זה למטרה אישית בלבד.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם זה רק להראות את הכישורים ואתה לא מוכר להם אין זה הפרת זכויות יוצרים. זה בדיוק כמו שאתה מנגן שיר של אומן ידוע כדי להראות שאתה יודע לנגן יפה.