האם מותר לתרום כסף שלא שלי

שאלה:

שלום כבוד. הרב.
קיבלתי צק מהטוטו פעמיים .במקום פעם אחת.
השאלה מותר לי לתרום את הכסף לנזקקים .או שחייב להחזיר לטוטו.(השאלה כי זה לקחת מגוף של הימורים שהגיע מצער ולהשתמש בכסף למטרת צדקה .?

תשובה:

שלום וברכה,

כסף שהגיע בטעות אסור להשתמש בו ואסור לתרום אותו לצדקה אלא יש להשיבו לבעליו. ולכן אם קיבלת צ'ק כפול מהטוטו עליך להחזיר את הטעות לטוטו.

בהצלחה.

נ.ב. כדאי שתברר מול הטוטו על הטעות, אולי לא הייתה טעות. או שהם ימחלו לך על הטעות.