חברת ביטוח

שאלה:

אחי הגדול קנה במכולת מעדנים אך בעל המכולת התבלבל ונתן לו עודף של 170 ₪ בטעות אחי ידע שהמוכר טעה אך אחי לא החזיר לו את הכסף וגם לא רוצה להחזיר אבל אני נהנתי מהכסף הזה כי אחי קונה דברים לבית השאלה שלי אני צריכה להחזיר את הכסף. לבעל המכולת
או שאני פטורה
אשמח לתשובה
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

המוצרים שנרכשו על ידי האח אינם גזל. הגזל הוא העודף שניתן בטעות והאח לא מוכן להחזיר. וזה לא עניינך אם הוא לא מחזיר ומותר לך להנות מהמוצרים שאח שלך קנה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה בסדר גמור מותא לך להינות מהמצרכים שהוא קנה, וגם אם הכסף לא כדין את לא מקבלת את הכסף אלא מצרכים שקיבל שקנה עם הכסף ואין איסור בזה.