מילגה לחוזרים בשאלה

שאלה:

סטודנט שהוצע לו לקבל מלגה מקרן המחלקת סכומי כסף לסטודנטים שחזרו בשאלה.
האם מותר לסטודנט להגיש בקשה למלגה זו?
האם יש במילוי הטופס הצהרה כי חזר בשאלה, משום הצהרה כי הוא כופר?
ורלוונטי לחנוכה, האם דומה לגזרה של כתבו לכם על קרן השור שאין לכם חלק וכו' חלילה.

תשובה:

לכאורה זה גזל גמור, הנושא כאן אינו הכפירה וההכרה בקרן הזו שזה דבר לכשלעצמו, הנושא הוא שאין היתר לגנוב כסף גם מרשעים, ואם אדם מוכן לתת לך כסף רק עד כמה שאתה מורד באבינו שבשמים ואתה כמובן לא כך ב"ה, אז לקחת ממנו את הכסף זה גזל.