רווח מדירה גזולה

שאלה:

שלום לרבנים שליטא,
אדם שגזל דירה מחברו,והשכיר את הדירה למשפחה מסוימת .
האם מלבד הדירה שעליו להשיב לחברו גם את כספי השכירות שהרויח?
לפי מה שלמדתי דירה לא ניתנת לגזילה אזי לכאורה ישיב רק את הדירה ולא את השכירות?

תשובה:

שלום וברכה,

גזל קרקע והשכירה לאחרים, כסף השכירות שייך לבעל הקרקע ולא לגזלן. ובגלל שקרקע אינה נגזלת אז הקרקע שייכת לעולם לבעל הקרקע וממילא כל הרווחים שבאו מהקרקע שייך לבעל הקרקע. ולכן הגזלן צריך להשיב את הקרקע עם כל כספי השכירות.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות גזילה סימן שעא

הגה: וכשם שהקרקע בחזקת הנגזל שיכול לומר: הרי שלך לפניך, כן הוא ברשותו לטובתו, דאע"ג דלגבי מטלטלין  אינו משלם אלא כשעת גזילה, גבי קרקע אינו כן, אלא אם נשתמש ואכל פירותיה צריך לשלם מה שנהנה ממנה (טור).