הזמנת סחורה אצל ספק גוי שעובד בשבת

שאלה:

שלום וברכה
אני מעסיק עובדים שחלקם אינם שומרים שבת וקונה סחורות אצל יצרנים גוים מעבר לים.
לעובדים חילונים אני מדגיש בקשה לא לטפל במשימות שאני נותן להם בשבתות.
האם עליי להדגיש לגוים שאני קונה אצלכם סחורות שלא יטפלו בהזמנות שלי בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך להדגיש לספקים הגויים. כיון שמדובר בסוג של קבלנים, לא שכירים שלך, הם מתחייביןם לספק את הסחורה תוך מספר מסויים של ימים, ובידם לבחור לעשות זאת במוצאי שבת או ביום שישי, והם מטעמי נוחות בוחרים לעשות זאת בשבת, אין לזה כל קשר איתך ומותר.

מקורות:

ראה כל הפרטים בשו"ע ומשנה ברורה בסימן רמד.