קטפתי צמח

שאלה:

שלום.
לפני הרבה שנים כשלא הייתי מודע לגזל הייתי קוטף לואיזה (צמח לחליטת תה) שהיה שתול בבית ספר ליד הבית. רציתי לשאול אן במיקרה זה עברתי על איסור גזל. והאם עלי להחזיר ומה/ כמה עליי להחזיר או שאני יכול פשוט להודיע להתנצל ולבקש שיסלחו לי ללא החזר כלשהו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לקחת מעט עלים באופן שמסתבר שלא מקפידים על כך, אין צורך לשלם. אם לקחת כמות שמקפידים על כך, עליך להתנצל להנהלה של הבית ספר ולבקש את מחילתם ובכך אתה מתקן את הנעשה.

בהצלחה.

אם לא נעים לך לבקש מחילה, אז