כתמים לפני וסת

שאלה:

שלום הרב
ביום שישי בבוקר התחיל לנו הפרישה ובמהלך שישי, שבת וראשון ראיתי כמה כתמים ורודים וחומים בעיקר בניגוב ומעט על פד לבן. בראשון אחרי השקיעה התחיל דימום ממש אבל יותר חלש מהרגיל. בד"כ הוסת אצלי מתחיל מיד בדימום חזק. האם לגבי ספירת חמישה ימים עד להפסק טהרה אני סופרת מתחילת הדימום או שאפשר להכליל את הכתמים? ולפי איזה יום אני קובעת את הפרישות לחודש הבא?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהיו כתמים ורודים שודאי אוסרים ואני מניח שגם התייחסתם לזה כך, אפשר לספור מאז את החמישה ימים עד להפסק טהרה.

לגבי קביעת ימי הפרישה, אמנם כתמים אין בהם משום וסת, אבל אם זה היה ריבוי כתמים כמו שאת מתארת ומיד ביום ראשון התחיל מחזור, למרות שהוא התחיל שונה קצת מהרגיל, ניתן לכאורה להחשיב את התחלתו ביום השבת. כאשר זה כתם אחד שנים, ימי הפרשיה נקבעים מתחילת המחזור ולא מזן הכתמים, כמבואר בשו"ע ונושאי כליו בסו"ס קצ.