חישוב ימי פרישה במחזור שמתחיל בכתם

שאלה:

אשה שראתה טיפת דם , שאסרה אותה , ורק למחרת קיבלה וסת (זרימה של דם) ממתי סופרת לפרישה ?

בנוסף האם אשה שנאסרה מכתם מראה טמא , ולאחר יומים קיבלה מחזור, האם סופרת לטובת פרישה מראיית הכתם או מהמחזור הנראה. ?

תשובה:

שלום וברכה

כתמים אין בהם משום וסת, כך כתב השו"ע בסוף סי' קצ, כלומר, שאין ימי פרישה מכתם, ולכן ימי הפרישה יקבעו לפי זמן הראייה ממש. אמנם אם הכתם הזה היה על עד בדיקה פנימית זה נחשב כראייה גמורה כמבואר שם. אמנם אם תמיד המחזור מתחיל בכתמים יש לחשב כבר מזמן הכתמים.

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מה הכוונה ראתה? איך היא ראתה? אם בראייה ממש, נניח ראתה יוצא מהגוף או על עד, אז הפרישה מזמן הטיפה, ואם על בגד או טישיו, זה כתם.

  2. ואם זה על בגד, וכך דרך ראייתה שקודם יש טיפה/טיפות ואז כעבור הלילה או היום רואה ממש? כמו שכתבת למעלה בתשובה שאם רגילה בכתמים אז יספרו לפרישה מהכתמים?(ז"א שמסתבר שבטוח הטיפה הזו היא דם בדיעבד, )

  3. ככל שזה כתם שאינו אוסר, או אינו ניכר שהוא דם אין לספור ממנו בכל מקרה גם אם למפרע אתה חושב שמן הסתם היה כזה שאסור.