כרטיסיה לזמן מוגבל

שאלה:

שלום וברכה!
בריכת שחיה שמכרו עשר ניקובים כניסה לבריכה, והגבילו את הכרטיסיה לג' חודשים, והאדם לא ניצל את מלוא הניקובים. האם הילכתית זה אומר שהוא הפסיד (במילים אחרות, האם יש להם סמכות הילכתית להגביל את הכריטיסיה)

תשובה:

שלום וברכה,

מותר בריכת שחיה או לכל גוף אחר למכור כרטיסיה ולהגביל את הזכאות עד זמן מסוים, אבל צריך שיתנו מראש – בזמן המכירה שהזמן מוגבל. ולקוח שקנה את הכרטיסייה ע"ד הוא קונה, ואם עבר הזמן הפסיד הלקוח את כספו.

בהצלחה.

מקורות:

כל תנאי שבממון קיים, ולכן אדם יכול להתנות בעת המכירה כל מה שרוצה, ולכן אם התנו שהזכאות לכרטיסייה מוגבלת בזמן, אם עבר הזמן הפסיד הקונה את כספו.