רכישה אצל סופר סת"ם שמעלים מס

שאלה:

שלום כבוד הרב, האם מותר לקנות סת"ם אצל סופר שמעלים מס? והאם תפילין או מגילה שקונים אצלו כשרים ואפשר לברך עליהם? או שמא זה מצווה הבאה בעבירה? תודה רבה ואריכות ימים לרב

תשובה:

חובת הדיווח למס הכנסה אינה מוטלת על הקונה אלא על המוכר, ולן הן מבחינת החוק והן מבחינת הלכה אין לך עסק עם זה וזה לא שייך לנושא של מצוה הבאה בעבירה שם מחמת עבירה מסויימת הנעשית אתה מקבל את המצוה, כאן מותר לו למכור אלא שאחר כך חובתו לדווח.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם מי שנמנע כל השבוע
    מלקנות בעסק של יהודי
    שפתוח בשבת ומחלל שבת,
    לא אמור באותה מידה,
    או במידה דומה
    להימנע מלקנות מסופר סתם
    שמעלים מס?
    תודה.

  2. אין איסור של ממש לקנות אצל מחלל שבת, אלא זה רצון שלא לתמוך במי שמחללה, ממילא אםפ אתה מרגיש אותו דבר לגבי מי שמעלים מס אתה יכול לנהוג כך גם לגביו, בענין זה הוא ענין של הרגשה אישית על מה ואיך להלחם.