ציצית שנקרעה באזור הכתפיים

שאלה:

שלום
מה הדין אם נקרע פתח הצוואר של הציצית, באחד הצדדים שעומד על הכתפיים, בכולו או ברובו.
האם ניתן רק לתפור את הקרע או שיש להתיר את החוטים ולהטילם מחדש אחר התפירה משום ״תעשה ולא מן העשוי״?
תודה רבה על מפעלכם המבורך!

תשובה:

שלום וברכה

אם נקרעה לגמרי באופן שאינה ראויה ללבישה ובטל ממנה דין בגד, לכאורה אכן יש בזה משום תעשה ולא מן העשוי, אבל אם לא נקרעה לגמרי, זה עדיין בגד, הנושא שכן יש כאן, הוא שלפעמים כאשר נקרע רוב בצד היא נהיית בעלת חמש או שש קרנות, שיש סוברים שפטור מציצית, ולכן יש שהחמירו שנחשב תעשה ולא מן העשוי, אולם למעשה זו חומרא בעלמא והעיקר להלכה באופן כזה שאין צריך להתיר ומי שמחמיר בזה יחמיר לעצמו.

מקורות:

ראה תורת חיים סופר סי' י ס"ק א, ושלא כדברי הכף החיים שם, והכרעה זו היא משום שפשטות דברי השו"ע שם שבגד בעל חמש כנפות חייב בציצית.