רצועת תפילין שחוקה

שאלה:

לכבוד הרב,

חלק מרצועות התפילין נשחק (נראה כמו קילוף חלקי של החלק השחור).
השתמשתי בטוש מיוחד לתפילין, אבל לא ראיתי הבדל ולא נראה שמשפיע.
מותר להניח תפילין ברצועות האלו ויוצאים לידי חובה?

תודה

תשובה:

אם הרצועה מתקלפת ונראית לבנה בכל מיני מקומות ואי אפשר לצבוע יש להחליף, ואין להניח אותם כך אפילו יום אחד. אמנם המשנה ברורה הסתפק בכמה קילוף היא נעשית פסולה, ומה דינה כשהמראה הכללי בלי התבוננות הוא ממש שחור, אבל מכל מקום גם במקרה כזה מכלל ספק לא יצא, ואם זה פסול לא יוצאים בה ידי חובה. ואני מבין מדבריך שאצלך המצב עוד גרוע מזה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב,
    יש קילוף אבל לא רואים לבן בכלל.
    גם בחלק של הקילוף רואים שחור, רק שרואים הבדל ברור בין השחור המקורי לבין השחור המקולף.
    ומה גם שאח שלי שקרתה לו בעיה דומה והחליף רצועות , לא אחרי הרבה זמן זה חזר על עצמו (למרות שקנה רצועה ממקום אחר).

    האם זה משנה את ההתייחסות למקרה?
    תודה