נזק באופנים

שאלה:

מישהו הזיק ברכבו את האופנים של הבן שלי, ולכך נצרך להחליף את הברזל של הגלגל של האופנים מבפנים, והתיקון הוא 250 ש"ח, שאלתי היא, כיון שהברזל של הגלגל לא היה חדש ועכשו נותן לי חדש, האם צריך לשלם את כל הסכום או רק כמה ששוה משומש, (לי נראה שצריך את הכל כי אני צריך אופנים תקינות, והיכן אשיג אם יש בכלל, גלגל משומש).

תשובה:

שלום וברכה,

מזיק צריך לשלם את מה שהזיק ולכן אם הזיק חפץ משומש לא חייב לשלם מחיר של חפץ חדש אלא מחיר של חפץ משומש. למרות שבעל החפץ יצטרך להוסיף כסף כדי לקנות חדש, אין המזיק צריך לשלם אלא את הערך שהזיק. ולכן אם הזיק חלק של אופניים יש לשלם מחיר של משומש – לפי ערך שהיה שווה המשומש, ולא מחיר של חדש.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפי מה שאמר לנו המתקן של האופנים, מאד קשה להשיג חלק משומש לדגם הזה של האופנים, וגם אמר לנו שעשה לנו הנחה גדולה על החדש, כך שבמחיר כזה אין סיבה לקנות משומש. (הפרש מחיר שאינו משמעותי.) אציין עוד כי אין לי שום הנאה מכך שהחלק חדש ואינו משומש, ואדרבא החלק המקורי באופניים היה יותר יפה ומן הסתם יותר איכותי.