בחירות – הרב אומר לא לבחור – מה עושים?

שאלה:

שלום כבוד הרב..
אני רואה הרבה דברים שאומרים לבחור בבחירות והרב שלי אומר לא לבחור{תלמיד וותיק של רבי יעקב חיים סופר וגם רבו אמר לו לא לבחור}
אני חייב לשמוע לרב שלי ?

תשובה:

אסור לך לשמוע בקול רבך כנגד הוראת רוב גדולי ומאורי ישראל. הוא יש לו את רבו הגדול שהורה לו, לך כבר אין רב בסדר גודל כזה שמאפשר לך להמנע מלעשות את החובה המוטלת עליך על ידי גדולי ומאורי ישראל.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. גם בלי "אחרי רבים להטות".
    מה שהיה בבחירות האחרונות הספיק לכולנו.
    ולדעתי, מי שלא מצביע, עתיד לתת את הדין על כל מה שהערב רב האלו יעשו אם הם ייבחרו שוב.
    מי שבוחר לא לבחור נותן יותר כוח לערב רב להרוס את היהדות במדינה הזאת.
    עדיף לטעות ולבחור בש"ס\ג' שהם ייעשו נזק קטן (לשיטתם) מאשר לטעות ולבחור לא לבחור ולעשות נזק גדול (לכו"ע).

  2. אמר לי ת"ח מגיד שיעור נאמן, שהרב יעקב חיים סופר (שהוזכר לעיל) אמר לתלמידי הישיבה שלו, שמבקש מהם ללכת ולבחור (הוא לא בוחר, שכן בשעתו הורו לו רבותיו גדולי תורה והוראה) מ"מ הוא גם יצא מגדרו, לשכנע ולבחור בבחירות הנוכחיות