קביעת יארצייט

שאלה:

כבוד הרב,
אימי נפטרה ביום שלשום ביום שלישי ,הללויה התקיימה אתמול
תיאור המקרה ,: נכנסתי הביתה בשעה 19:00 בערב ,ראיתי אותה מוטלת על הריצפה ללא דופק או נשימה , הזמנתי מד"א שקבע את שעת המוות ל:20:12
2 שאלות :
1- לצורך אמירת הקדיש לפי ההלכה מהו יום הפטירה : ל בתשרי או א בחשון כי יתכן והיא נפטרה לפני השעה 19:00 ואז יום הפטירה הוא ל בתשרי
2 – איזה תאריך יירשם על המצבה :
ל בתשרי או א בחשון
בתודה מראש
דניאל

תשובה:

אין שום סיבה להניח שנפטרה לפני השקיעה שהיתה באיזור השעה 6:10, ויש לקבוע את תאריך הפטירה לא' בחשון.

בורא עולם ירפא לכאבכם ויחבוש לבבכם ולא תדעו צער.