מאכלים שהשאירו שוכרים

שאלה:

שלום וברכה
משכירים את דירתנו לשבתות, ולפעמים השוכרים משאירים דברי מאכל (פתוחים וסגורים), מה דינם, האם צריך לשאול אותם, ומה הדין כשדברי המאכל נמצאו במקומות שיש סבירות שהם שכחו אותם שם, (כגון מעל המקרר ומתחת למיטות).
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

דברי מאכל פתוחים שנשארו בדירה ויש סבירות שנשארו בכוונה, הרי הם שייכים למשכיר ואין צורך ליידע את השוכרים על כך. מסתבר שלא יכולים לקחת דברי מאכל פתוחים ולכן הם מפקירים אותם.

דברי מאכל סגורים או שניכר שנשכחו בדירה יש להודיע לשוכר על כך, ואסור לקחתם ללא הודעה תחילה.

רצוי להשאיר מודעה במקום גלוי שמאכלים וחפצים שנשארים בדירה ולא נדרשו תוך שובע ימים הרי הם הפקר. כאשר יש מודעה כזו מותר למשכיר לעשות בכל החפצים שלא נדרשו כראות עיניו.

בהצלחה.