הגשת אוכל שאינו כשר לילד במעון – המשך

שאלה:

שלום וברכה

המון תודות על הכל !!!

אני מתנצלת על ההצפת השאלות ..

לגבי להיות סייעת לילד אלרגי
שאלתי את האמא אם הם שומרי כשרות וזאת תשובתה

לא איננו שומרי כשרות אך לא מחזיקים שרצים ולא מערבבים חלב ובשר באותה ארוחה.

האם מותר להיות סייעת שלו בגן הוא מביא את האוכל מהבית שלו בגלל האלרגיה שלו וצריך לחממם ולהגיש לו האם זה מותר ?

תודה מראש .

תשובה:

לכאורה יש להקל. המוצרים בחנות נדיר שלא יהיו כשרים בכשרות רגילה, כאן בארץ כמעט הכל כשר ברמה כזו או אחרת. אמנם הכלים בבית לא כשרים, אבל סתם כלים אינם בני יומם, וקשה לומר בודאות שהמאכלים הללו אסורים באכילה. כמובן אין לאכול מהם, אבל לענין להגיש לילד שלהם הקטן את האוכל, נראה שיש להקל. כך גם הבנתי בהתייעצות בענין זה עם הגר"נ אברג'ל רב קהילת האברכים בני עדות המזרח בשכונות רמות ונווה יעקב בירושלים.