גזל עמותות הצהרונים

שאלה:

מנהל חיידר מבקש מהעובדות שידווחו על עשיית צהרון ובכסף זה משלם למורת קריאה ותשלומים נוספים (כיון שזכאי לחלק את הילדים לשלוש כיתות צהרון ומספיק לו שתיים).
וכן בחוגי הצהרון מבקש שיצהירו על עשיית חוגים והכסף הולך לחוגים לילדים בכיתות שאינם זכאיות לצהרון.
השאלה האם יש איסור גזל בזה מהעמותה.

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שאתה לא המנהל ששואל האם מותר לנהוג כך, אלא אתה עובד במוסד ושואל האם מותר לעבוד במוסד ולקבל מהם שכר. התשובה היא, שמתור לך לעבוד במוסד ולקבל שכר, אתא לא עוסק בהערמות ובהצהרות שווא, אלא אתה עובד במוסד ומקבל את המגיע לך, ולכן עליך אין חשש של גזל.

בהצלחה.