שכיר שהפך לעצמאי ולקוח שרוצה לעבור אליו

שאלה:

שלום
אני עבדתי כשכיר במקום X ופתחתי עסק משלי. במסגרת חוזה העבודה שלי באותו מקום עבודה חתמתי על כך שאיני יכול לקחת לקוחות כאשר אני עוזב את מקום העבודה, במשך שנה מסוים העסקה.
לקוח ששמע שפתחתי עסק, ביקש לעבור לעסק שלי,לא הסמכתי והוא החליט בכל אופן לעזוב את מקום העבודה הקודם ובחר להתחיל לעבוד מול חברה אחרת.
הוא התאכזב מהחברה אליה עבר ולכן שוב ביקש לעבוד מולי.
האם מכיוון שהוא כבר עזב את מקום עבודתי הקודם מותר לי לעבוד איתו ?

תשובה:

שלום וברכה,

עובד בחברה שפתח חברה עצמאית אסור לו לקחת לקוחות של החברה הקודמת. ולכן צריך להסביר ללקוחות שימשיכו עם החברה הקודמת ולא יבואו אליך. אולם אם הלקוח עוזב את החברה הקודמת והודעת לו שאתה לא מקבל אותו, והוא לא מעוניין לחזור לחברה הקודמת אלא יפנה לחברה אחרת, מותר לקבל אותו אליך ודינו כלקוח של חברה אחרת.

בהצלחה.