זכות בכרטיסייה שלא מומש

שאלה:

לרבנים שלום מסעדה שמכרה אוכל לתלמידים במוסד חינוכי מכרה ארוחות בודדות לתלמידים וכן כרטיסיה של עשר ארוחות על גבי הכרטיסייה היה כתוב תשפ"ב בשנת הלימודים תשפ"ג המסעדה נסגרה האם היא חייבת להחזיר כסף לאותם תלמידים שלא נצלו את כל הכרטיסייה ? יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש תנאי ע"ג הכרטיס שהזכאות של הכרטיס הינה רק בשנת תשפ"ב, לא חייב בעל המסעדה להחזיר כסף עבור זכויות בכרטיס שלא מומשו. אם אין תנאי כזה בכרטיס והתלמידים היו יכולים להשתמש בכרטיס גם בשנת תשפ"ג, אם נסגרה המסעדה, חייב בעל המסעדה להחזיר כסף עבור זכאות בכרטיסייה שלא מומשו.

בהצלחה.