מקח

שאלה:

לכבוד הרבנים שליט"א
אדם קנה זוג נעליים בחנות במחיר 100 דולר, וכבר השתמש בהם, ולאחר כמה ימים התברר שדרך אינטרנט אותו חנות מוכר אותן נעליים במחיר 50 דולר, האם יכול להזמין זוג נעליים דרך אינטרנט, וליקח הנעליים אלו שהן חדשים ולהחזירם לחנות ועי"ז ירויח 50 דולר.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לקנות נעלים במקום אחר ולהחזיר לחנות, כיון שלא מחזיר את מה שקנה אלא נעלים אחרות.

בהצלחה.

מקורות:

ניתן לומר מה לי אם מחזיר נעלים אלו או אחרות, אולם אינה טענה כיון שרק אם מחזיר את הנעלים שרכש יש זכות לבטל את המקח, ואם השתמש בנעליים אין אפשרות לבטל את המקח. וכאשר מביא נעלים אחרות אפילו שהם זהות אין זה ביטול מקח.