רווח על מוצרים בעבודה לפי שעות

שאלה:

מועדים לשמחה,
במידה ואני עובדת על פרויקט מסוים וגובה תשלום לפי שעות ובנוסף לשעות העבודה אני גם מוכרת ללקוח מוצרים דיגיטליים או מוחשיים, האם אני יכולה לגבות מהלקוח מחיר שלי עבור המוצר שאני מוכרת לו? (כלומר אני רוכשת אותו במחיר מסוים ומוכרת אותו אותו במחיר גבוה יותר על מנת להרוויח…) כמובן שאני לא מדווחת לו שיש לי רווח על זה.. בנוסף לזה, אם לקוח מבקש שלא ארוויח עליו בחלק של המוצרים, עדיין מותר לי להרוויח? יש לו אפשרות לרכוש את המוצרים בעצמו ומבחינתי זה חלק מהרווח שלי…

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך להרוויח על מכירת מוצרים שאת מוכרת ללקוחות. מאחר ואת מוכרת ולא שליח שנשלחת לרכוש מוצרים, והמו"מ של הלקוחות הם מולך, לכן מותר לך לקחת רווחים על מוצרים שאת מוכרת.

אבל אם את מזמינה מוצרים עבור לקוחות והם מנהלים מו"מ מול החברה ולא מולך, את שליח, ובזה אסור לך למכור המחיר גבוה אלא לדרוש דמי תיווך ושכ"ט בלבד.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1