השבת ממון

שאלה:

שלום לרבנים,
אני חוזר בתשובה, ונזכרתי שבעברי קניתי בקיוסק מאכל מסוים והחזירו לי עודף גבוה מדי בכמה שקלים, ולמרות שידעתי את זה באותו רגע לא אמרתי כלום ולקחתי את כל העודף.
אין לי אפשרות ליצור קשר עם המקום אלא רק לנסוע לשם (בהנחה שהוא עדיין פתוח עם אותם בעלים), אך עלות הנסיעה תהיה גבוהה בהרבה ממה שאני צריך להחזיר שזה כמה שקלים בודדים, מה אני צריך לעשות במקרה זה?

תשובה:

שלום וברכה,

אתה לא צריך לנסוע במיוחד כדי להחזיר את הכסף לקיוסק, אלא כאשר תעבור שם פעם אחרת תשלם את החוב שאתה חייב לשלם. או שתתקשר למוכר ותשלם בכרטיס אשראי או שתבקש מחילה מהמוכר. אבל החוב קיים עד שתשלם אותו או שתבקש מחילה.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן שסז ס"א מבואר שהגוזל את חברו אינו חייב לרדוף אחריו כדי להשיב את הגזל. לפי דעת הסמ"ע הוא משום תקנת השבים. ולדעת הש"ך הוא מדינא שאינו חייב לרדוף אחריו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היות ומדובר בקיוסק שנמצא בשטח סגור של בית ספר שלמדתי בו בעבר, אין שום מציאות שאגיע לשם במקרה , וזה דוכן קטן שאין בו טלפון, כך שללא הגעה פיזית למקום אין אפשרות ליידע את הבעלים שאני חייב לו כסף.