שאלות דחופות דיני ערב יום הכיפורים

שאלה:

בס"ד
גמר חתימה טובה ושנה טובה!
1. בלי נדר, ככל הנראה תהיה לי חלה לסעודת הבוקר. אקח חלק ממנה. לסעודה שניה, מפסקת סמוך לכניסת היום הקדוש אפשר לברך המוציא על החלק הנותר או שיש צורך בחלה שלמה חדשה?
2. החל מעכשיו אסור לומר (חטאנו, עיונו , פשענו) עד לכניסת יום הכיפורים?
3. לנשים אסור לברך ברכת הלבנה במוצאי הצום?
4. מתחילת הצום ועד סופו, כיצד נוטלים ידיים שהתלכלכו בבית הכסא, וכיצד ומתי נוטלים ידיים לתפילות? האם אין להשתמש בסבון כלל גם לא למטרת ניקיון לאחר בית הכסא ותחילת התפילה?
5. במוצאי יום הכיפורים בזמן רבינו תם אישה אומרת "ברוך המבדיל בין קודש לחול" בלי שם ומלכות, ומייד מותר לה לשטוף ידיים עם סבון עד פרק היד כרגיל לפני שמתחילה ערבית של מוצאי יום הכיפורים?
תודה רבה מראש.

תשובה:

1. לא חייבים שלמה.

2. אפשר לומר.

3. נשים לא מברכות ברכת הלבנה באף חודש וגם לא בחודש זה.

4. נטילת ידים אחרי שירותים רק על האצבעות וללא סבון. אם יש ליכלוך ממשי ניתן לרוחצו.

5. מותר. אבל אין לחכות כל כך הרבה זמן, זה צום! תתפללי ערבית לפני זמן רבינו תם, בזמן רבינו תם תבדילי ותאכלי.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בס"ד
    זה אומר שלפני ערבית של ליל הכיפורין אין ליטול?
    וגם לא לפני מחנה ונעילה?
    אלא רק לפני שחרית שאז הרי חובה ליטול ידיים כשקמים ומברכים"על נטילת ידיים" ?
    ומה לגבי מי שישן בצהריים וקם משנת הצהריים להתפלל מנחה? גם אז אין ליטול?