צום לאחר טיפול אימונותרפי

שאלה:

שלום
היום קיבלתי טיפול אימונותרפי ואני ב"ה מרגישה טוב. הרופא המליץ לא לצום, כי אמר שיש סיכוי שארגיש חולשה וכדאי למנוע החמרה של החולשה ולא לצום. אבל נראה לי שכן אצום, רק חשוב לי לדעת במקרה וארגיש חולשה כיצד עלי לנהוג בצום.

תשובה:

שלום וברכה

בשעת טיפול כנגד הסרטן בדרך לא צמים. רק בהפוגות בין טיפולים ניתן לצום בהתייעצות עם רופא. לכן הייתי מציע בהחלט כן להשמע להוראות הרופא! אלא שמן הסתם מספיקה אכילה ושתייה לשיעורין ולא צריך אכילה רגילה, שוב גם זה בהתייעצות.

רפואה שלמה.