חישוב שעות עבודה

שאלה:

שלום וברכה,
אני עובדת במשרה שמוגדרת שעתית בהיקף 60% משרה.
במסגרת עבודתי אני נדרשת גם לעבודה מהבית, לקבל שיחות ולהתקשר בעצמי לאנשים.
הבעיה היא שלא ניתן למדוד את הזמן באופן מדוייק. אך אני מתבקשת להגיש דו"ח שעות בסוף החודש. מה עליי לעשות.
בברכה גמר חתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה,

לא ברור בשאלה איך המדיניות שלך מול העבודה – האם כשאת בבית את אמורה להיות זמינה למשך כמה שעות. או שאת מקבלת שכר לפי רק לפי הזמן שבפועל את עובדת – מקבלת ומוציאה שיחות.

אם את צריכה להיות זמינה למשך כמה שעות כל יום עבור העבודה, את אמורה להגיש דוח עבור כל השעות שאז זמינה, ולא משנה אם היו שיחות בפועל. וגם בימים שאת עובדת כביכול מהבית ואת עוסקת בענייני הבית, מותר לך לקבל שכר עבור כל השעות שאת זמינה לעבודה.

אם התשלום רק עבור זמן שאת משוחחת עם לקוחות בטלפון [לא מסתבר שכך המדיניות שלך], את צריכה לחשב רק את השעות שאת עובדת בפועל. וכיון שקשה לחשב בצורה כזו את כל זמני השיחות, אז כדאי שתתני עם הבוס שאת מגישה את הדוח לפי הערכה ולא בצורה מדויקת.

בהצלחה.