תשלום על הסעה/טראמפ

שאלה:

בביה"ס בו אני עובדת יש הסעה למורות הגרות בחיפה והם משלמות על ההסעה כל יום 12 ש"ח. אני הייתי צריכה לנסוע כמה תחנות- עד יגור ובקשתי להצטרף על בסיס מקום פנוי, לאורך כל היום אני צריכה לרוץ ולהתרוצץ לבדוק כמה מורות הגיעו מחיפה, להתקשר לנהג עם איזה רכב הוא מגיע גדול /קטן וכו'…כך הצטרפתי 3 פעמים בהם הייתי עם הרבה כאב ראש מהברורים הנ"ל אך הסכמתי לזה כי יש לי טראמפ, אם יש מקום פנוי…אך לאחר כמה זמן אמרו לי שאני צריכה לשלם על הנסיעה מחיר מלא 12 ש"ח כי הצטרפתי, אם הייתי יודעת שזה בתשלום לא בטוחה שהייתי רוצה להצטרף כי זה לחץ כל הבוקר, בירורים, התקשרויות ובסוף גם יותר יקר מאוטובוס (5.5 ש"ח באוטובוס) ולא חשבתי שצריך לשלם כי המורות משלמות בלאו הכי 12 שח בין עם רכב גדול/קטן….אשמח לתשובה אם עלי לשלם.
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

ההסעה היא בתשלום, ולכן גם את צריכה לשלם. גם אם עלית על בסיס מקום פנוי, את צריכה לשלם, כיון שההסעה עומדת לנוסעים בתשלום וכל מי שנוסע חייב לשלם.

העובדה שהיית צריכה להתרוצץ באותו יום, ושיש לך אוטובוס במחיר זול יותר, לא פוטר אותך מתשלום מלא.

בהצלחה.