קרי לילה

שאלה:

שלום וברכה לרבנים היקרים
כותב בצער..
רציתי לשאול
איך יתכן שיוצא לי הרבה פעמים קרי לילה ללא הרהורים לפני ומשתדל בכל כוחי לשמור על קדושה!!
פשוט מייאש
בטח כשמספרים שנולדים משחיתים וכ'ו

תשובה:

שלום וברכה

לפעמים זה בא מחום הגוף או מאכילה מרובה לפני השינה ואין להתייחס לכל זה כלל.

העיקר לשמור על קדושת הראייה והמחשבה באופן נורמלי כדרך בני תורה, מעבר לכך אם יש מכשול בשינה זה כלום.

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרבה פעמים זה קורה מלחץ וחרדה שאולי זה יקרה. והדבר הכי חשוב לזה הוא פשוט להרפות. להפסיק לייחס לזה חשיבות. ו”לזרום” עם זה.

  2. רבי נחמן כותב שקרי הבא מחמת אכילה וכו' ולא מחמת מראה, הרי הוא כתינוק המשתין במיטה. כך שאין לחוש לזה. אמנם טוב הדבר שיטבול במקווה לקדש ולטהר עצמו(כפי שנהוג לאחר תה"מ)