שמיעת שיעורים מוקלטים בשבת

שאלה:

שלום וברכה: חמותי אשה מאוד מבוגרת, על כסא גלגלים, כמעט ולא רואה, ולמעשה כל העיסוק שלה ביום חול זה להאזין לרדיו, לשיעורי תורה ולתכניות שונות. היא שואלת האם מותר לה לשמוע בשבת את התפילה וקריאת התורה מוקלטים ע"י שעון שבת שיפעיל את זה?

תשובה:

שלום וברכה

אין לעשות זאת, לבני אשכנז הוא ודאי איסור גמור משום אוושא מלתא [סי' רנב סעי' ג], אבל גם לבני ספרד שלא חששו לאיסור זה, מכל מקום ודאי יש בזה זילותא דשבת. יש לה ברוך ה' משפחה שיכולים לקרוא עבורה את הפרה וסיפורי צדיקים ולשמח אותה, עשו זאת ואל תתמהמהו כי המצוה של כיבוד הורים היא לא לנצח!

תזכו למצוות.