אירוח אצל הורים בשבת

שאלה:

שלום לרב
ב"ה זכיתי להורים מקסימים ואהובים
אבל לצערי יש שני ענינים שמונעים ממני להתארח אצלם בשבת. א' ההורים מדליקים אור בשבת
ו-ב' אימי משתמשת בתנור לבשרי/חלבי ואני לא יודע אם היא מנקה +מפעילה על חום גבוהה בין לבין
שאר הדברים הכל בסדר ב"ה
האם מותר לי להתארח אצלם בחג? אני יודע שהם מאד מצטערים שאני לא מגיע.
תודה ובשורות טובות.

תשובה:

שלום וברכה ידידי, אני רוצה ממש להפתיע אותך… יש לך הורים נהדרים ומקסימים, אז למה אתה חושב שאתה לא יכול לשוחח איתם מלב אל לב?? למה אתה חושב שאם תדבר איתם נכון, בלי כעס חלילה ובלי גאווה, רק מתוך הלב לתוך הלב בזמן שכולם רגועים ושמחים: "אבא אמא, יש לי בקשה קטנה אולי תוכלו לעזור לי"… "כן מה אנחנו יכולים לעזור"? "אני מתבייש קצת לבקש כי זה יצריך מכם קצת שימת לב אלי, לא ממש טירחה, אבל לשים לב ולהתארגן טיפונת, ולא נעים לי לבקש". "מה אנחנו יכולים לעזור לך"? "באמת ל נעים לי, אבל כל כך אני אוהב להיות אצלכם בחג, זה עושה לי כל כך טוב בנפש להיות איתכם ולשמוח יחד ולחגוג"… "נו אז מה הבעיה"? שתי בקשות קטנות שלפי ההלכה שאני יודע והרב שלי לימוד אני צריך לקיים, אבל באמת אני לא רוצה להטריח אתכם, אבל זה כל כך לחשוב לי ולא נעים לי". ואז תגיד להם בנעימות ובקצרה, 1. להתארגן עם האור מראש. [אגב עם זה עוד תוכל להסתדר אם תהיה תקלה, זה לא אוסר עליך את השהות רק קריאה וכאלו דברים שלא ניתן לעשות ללא האור בלילה]. 2. לראות שני ולהפעיל את התנור וכו' לפני מעבר מחלבי לבשרי. אם תעשה את זה נכון, הם ינשמו לרווחה ויגידו: "וואי, על זה אתה עושה בלגן? חשבנו שקרה לך משהו נורא"… אין בעיות מותק…

בהצלחה.