שכר על שבת חג

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים
אני עובד במקום שבין היתר נותן תמיכה בלקוחות אם יש להם בעיות שונות וכו' במחשבים, עובד שרוצה גם לתת תמיכה צריך להשאר זמין כביכול בימים שלו לדוגמא הוא תופס ימים שני-שלישי אז צריך להיות זמין בהם לדוגמא להשאיר אימייל פתוח וכו' ובמידה ויש פניה אני צריך להעביר אותה למי שמטפל, לא תמיד יש פניות ולא תמיד הם דחופות לטפל באותו רגע .. אם התמיכה הזאתי שלי יוצאת על חגים האם מותר לי לקבל על זה תשלום ? כמובן שאני לא יהיה זמין .. ואני חושב גם שלא יהיה פניות ושוב גם אם יהיה זה לא דחוף לאותו רגע כי יודעים שלא עובדים בחגים גם הצוות שמטפל..

תשובה:

אסור להיות זמין וממילא אסור לך לקחת כסף, גם מצד גזל, זו עבודה שאתה לא מבצע ולא מקבל על עצמך לבצע במקרה שתתרחש… זאת מלבד האיסור של קבלת שכר שבת וחג.

ברכה והצלחה