עירוב לכל המדינה

שאלה:

שלום וברכה
שמעתי מרב מושב מסויים שעושה ואחראי על העירוב המקומי שהוא לא קיבל רשות מפורשת מהשלטונות באותו מקום לענין בתי גויים ומחללי שבת מאחר שהבין שהרבנות עושה קנין ורשות כזו לכל המדינה ומסתמך על זה. האם ידוע לכם דבר בעניין זה? ובמידה ואין כזה דבר האם יש ארגון שעוסק בעירובין שיכול לסייע באותו מקום לתקן את העירוב כדת וכדין? אני ביחסים טובים עם אותו רב ואוכל לעורר אותו ולקשר אותו לענין. תודה רבה

תשובה:

אינני מכיר דבר כזה ואני ממליץ מאוד לפנות למוקד הארצי בכתובת זו.

בהצלחה