מקום שנהגו לשבת בחזרת הש"ץ

שאלה:

שלום לרבנים השבת היתי במקום ש90אחוז תימנים בבית כנסת תימנים הם יושבים בחזרת השץ ולא ידעתי עם היה מותר לי להישאר עומד למרות שהם יושבים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

גם הקהילות שיושבים בחזרת הש"ץ אין להם הקפדה לשבת חלקם עומדים, ומותר לעמוד גם לפי דעתם, לכן אם זה לא בולט – אפשר לעמוד. אבל אם זה בולט יש לשבת, כמו שאמרו חז"ל לא יהא עומד במקום יושבים ולהיפך.