זמן ברכת על נטילת ידים בבוקר

שאלה:

שלום.
כתוב שבבוקר לפני שמברכים על נטילת ידיים וכו צריך לנקות את העיניים ולשטוף את הפה.
השאלה היא באיזה שלב? כאשר אני נוטל ידיים והידיים רטובות זה לא בעייתי שאשטוף את העיניים והפה ורק אז אברך ואנגב? הן מבחינת הטומאה והן מבחינת כך שצריך לברך מיד לאחר הנטילה ולנגב וכו.
והאם עליי לברך על נטילת ידיים ואשר יצר ורק אז לנגב את הידיים או כבר לאחר ענ״י?

תשובה:

בספר קב הישר פרק יג נראה שאחרי שנוטל שש פעמים ומערב עוד רביעית מים להעביר המים הטמאים מידיו, ירחוץ פניו ופיו, ואחר כך יברך על נטילת ידים וינגב.

ברכה והצלחה