תנ"ך מבואר

שאלה:

שלום כבוד הרב,
1. ברצוני לקנות תנ"ך עם פירוש קל ומובן, על מה הרב ממליץ ?
2. בילדותי היינו לומדים בבית הספר תנ"ך עם פירוש קסוטו שמאוד אהבתי כי הוא מאוד קל להבנה אך כשחזרתי בתשובה הרבנים אמרו לנו לא ללמוד מפירוש קסוטו על אף שהוא מאוד מובן, מדוע זה והאם כבוד הרב מסכים לסברה זו ?
תודה

תשובה:

בפירוש קאסוטו יש ביקורת המקרא, וזו בעצם כפירה באמיתות האבסולוטית של התורה ובהיותה מסורה לנו כולה מסיני, אני ממליץ על תנ"ך דעת מקרא של מוסד הרב קוק, זה אגב יוצא עכשיו בעריכה מחודשת מורחבת ומבואר, תתעניין אצלם.

בהצלחה

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. אני אישית למדתי תנ”ך המבואר של 2 הלכות ביום של הרב ישראל גנס והם מבארים מאוד פשוט ע”פ המלבי”ם. נהניתי מאוד. ניתן להשיג באתר שלהם.

    אני לא מכיר את מה שהרב כתב כך שאין לי דרך להשוות ביניהם. רק להמליץ על מה שעזר לי.

  2. וואו איזה אתר מעולה, תודה רבה לך. אם יש לך עוד אתרים כאלו שמתאימים לחוזרים בתשובה אשמח לקבל קישורים (חוץ מהידברות וערכים שאני כמובן מכירה אותם היטב).
    לגבי 2 הלכות ביום של הרב גנס האם ההלכות הן גם לפי הרמ"א או רק לספרדים ?