שימוש בספרים ללא תשלום

שאלה:

שלום הרב,הורדתי דרך אתר פיראטי באינטרנט את כל ספרי תלמוד בבלי מהדורת שוטנשטיין.האם אני יכול להדפיס בשבילי את הדפים שאני רוצה ללמוד מהטעם שתורה לא אמורה לעלות כסף או שזה גזל גמור ולמחוק מהמחשב את כל הקובץ ?
נראה לי שברור שהבעלים של המהדורה הזאת לא מרוצה שכל הספרים עלו לרשת האינטרנט.

תשובה:

שלום וברכה,

יש איסור להוריד ספרים שהועתקו שלא כדין, כדין הפרת זכויות יוצרים שאסורה לפי הלכה.

לפי חוק זכויות יוצרים מותר להעתיק כמה דפים בודדים מכרך שלם, ולכן אם אתה מוריד כמה דפים או מדפיס כמה דפים בלבד ומוחק את השאר – אין איסור.

בהצלחה.