מזוזה בפתח שאינו בשימוש

שאלה:

שלום
ויטרינה שמקשרת בין הסלון לגינה, אבל לא משתשמשים בה כדי לצאת ולהיכנס, האם צריכה מזוזה?
במידה ששמתי מזוזה ועכשיו בדקתי אותה והיא פסולה, מה לעשות? תודה

תשובה:

במידה והפתח מיועד לכניסה ויציאה תדיר, אלא שאתם לא רגילים להשתמש בו, אפילו השימוש שלכם הוא רק אחת לכמה שנים – חייב במזוזה, ואם היא פסולה יש לשים כשרה. אבל אם מטבעו הוא לא מיועד לכניסה ויציאה, הגם שיוצאים ונכנסים בו לעיתים רחוקות – אין חיוב מזוזה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רפו סעי' יז ובבית יוסף שם בדעת הרמב"ם. וראה בהרחבה רבה ומדברי האחרונים בס' שערי מזוזה פרק ה סעי' א-ב.