הסרת מזוזה כדי שלא תגנב על ידי פועלים ערבים

שאלה:

בונים אצלי ערבים על הגג, והבחנתי שבכניסה הראשית לדירתי (למטה) הוסרה המזוזה, כנראה הפועלים גנבוה.. האם צריך להניח שם מזוזה אחרת על אף שיתכן שגם את זו יגנבו ותתבזה, או שאפשר בנתיים עד סיום השיפוץ להשאיר הפתח ללא מזוזה מחשש שיגנבוה

תשובה:

שלום וברכה

נכון הדבר שכאשר יש חשש שיבואו גויים ויבזו את המזוזה, לא קובעים אותה בפתח, כמבואר ביד הקטנה פרק ג סי"ד, אבל אינני יודע אם כך הדבר אצלך, הרי בסופו של דבר אתה שולט, תראה את הענין לקבלן שמפקח על עבודתם, ותתרה בו שאם תגנב כאן מזוזה, יהיה אוי ואבוי… אני מניח שהוא יזהיר אותם ויהיה בסדר. לא ממש שווה להם להסתבך עם הבוס שלהם בשביל המזוזה שלך.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברור, אבל יש לו אינטרס בך! אל תשכח שהכסף אצלך. בכלל זה חשוב שלא לתת לו כל הזמן יותר ממה שעשה, תמיד קצת פחות…