שמנים מרגיעים בשבת

שאלה:

שלום.
האם מותר לבלוע שמנים מרגיעים בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מה הם שמנים מרגיעים, דבר שנעשה ומשמש רק לרוגע ואינו מאכל בריאים אסור לקחת בשבת, מאכל שרגילים לאוכלו כאוכל אבל הוא גם מרגיע – מותר לקחת. כמובן שמי שמוגדר כחולה המותר ברפואה רשאי לקחת בכל מקרה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אלו שמנים אתריים. מיועדים לרפואה/ לדכדוך/ כויטמין וכדומה. אני שואל את עצמי מה שונה הדבר מיין שהרי שותים לשם השמחה ועונג שבת

  2. זה בדיוק ההבדל, מאכל בריאים מותר הגם שיש לו תכונות מבריאות, מאכל חולים אסור, ולכן ויטמינים שתכליתם חיזוק מזגו של אדם – אסורים בשבת.

  3. האם זה לא תלוי מנהג המקום?
    דהיינו: אם קיימת מדינה שבה
    מנהג היהודים והגויים הינו
    ש-"מולטי ויטמין מינרל"
    הפך להיות תוסף תזונה
    גם לבריאים,
    אז מותר לקחתו גם בשבת?

    תודה.

  4. לא אמרתי תוסף לבריאים אלא שהוא נאכל כמאכל ולא לצורך חיזוק מיזגו של אדם. לאחרונה יצא לי לדון דיון מעניין לגבי סוכריות ג'לי שיש בהם ויטמינים לילדים, והם רוצים את זה בגלל הסוכריה לא בגלל הויטמין, האם זה יחשב מאכל בריאים או שכיון שכל סוכריה כאן עולה כמו 20 סוכריות מקבילות רק הילד לא מבין ולא מעניין אותו, זה במהות לא מאכל בריאים.

  5. לדעתי אם הילד יודע שזה ויטמין, אסור. אם אינו יודע והוא אוכל את זה בתור סוכריה, אין איסור "ספייה" בדבר שלקטן לפי צורת אכילתו זה מותר…