תפרים בשבת למניעת זיהום

שאלה:

שלום וברכה

ילד קטן בן 3 שנחתך לו היד מסכין (יפני) בערב שבת לפני הדלקת נרות, וירד המון דם של הספיקו לעצור הזמינו הצלה ומד״א והם עצרו את הדם את אמרו שחייבים לפנות לבית חולים לתפור את היד מחשש לזיהום וכו, הנסיעה היתה לפני השקיעה, אך הגיעו כמה דק לאחר השקיעה לבית חולים, האם מותר בכלל לנסוע בכזה אופן לבית חולים כשמגיעים אחרי השקיעה? והאם מותר להמשיך את הכל בבדיקות צילומים ומשחות והרדמה כללית לילד קטן כדי לתפור לו וכל זה ממשיך עד אחרי צאת הכוכבים, האם מפזה מותר זה נקרא מציל אבר, או פיקוח נפש, והאם כל זה מותר ללא ספק לפני צאת הכוכבים? ועוד שאלה האבא או האמא או מלווה אחר היה להם מותר לנסוע ביחד ולעזור בכל מיני דברים תוך שהוא מחלל את השבת כמו לשים אותו על משקל דיגיטלי כדי לבדוק כמה חומר הרדמה וכמה מינון תרום לתת לו, וכן כל שאר הדברים הנוגעים בעזרתם ?

האם זה מותר או אסור?

תשובה:

שלום וברכה

בילד קטן כזה נראה שחשש לזיהום יש בו פיקוח נפש. וככל שהנסיעה היתה לפני שבת והנושא עתה הוא במלאכות דרבנן, בודאי יש להקל. הנסיעה אחרי השקיעה כבר מצריכה פיקוח נפש ממשי יותר. עדיף היה לרדת ולהמשיך ברגל.

רפואה שלמה.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק לב סעי' יא מהדו' הישנה.