נטילת תוסף תזונה בשבת

שאלה:

שלום וברכה
קיבלתי תוסף תזונה שיש ליטלו שלשה חודשים ברצף בשעה קבועה, [והוא עבור הימנעות מתרופה שפועלת את אותה הפעולה.
השאלה היא מותר ליטול בשבת, מצד אחד אין זה עניין רפואי של סכנה אלא של חיזוק מערכות הגוף, ומאידך אפשר התוסף בכלל נקרא מאכל בריאים?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהתוסף הזה הוא במקום תרופה, והוא בא מבחינתך לרפא, כלומר הוא אמור להביא את הרפואה אליה אתה נזקק, ונצרכת בו הרציפות – מותר לקחת בשבת. לא חשוב איך קוראים לדבר, אם זה בא לרפואה ונצרכת בו רציפות, התירו חכמים לקחת בשבת.

הייתי ממליץ רק להתייעץ עם רופא מקצועי אם זה אכן יתן את התוצאה הרצויה ואם מדובר בדבר אמין שניתן לסמוך עליו.

בריאות איתנה ושבת שלום.