בקשת סליחה שוב ושוב על פגיעה קשה

שאלה:

שלום וברכה
שאלתי ככל הנראה שונה מרוב השאלות הנשאלות פה, אך כיוון שהיא יושבת על מצפוני ואולי יש התיחסות הלכתית לספקתי אשאל ואקווה לתשובה,
לפני יותר מ15 שנה, בהיותי ילדה פגעתי קשות בחברה בכיתה ואולי אף הפצתי את עובדת היותה "מאומצת",
אני יודעת שהמעשה פגע בה ואף בהוריה המאמצים,
בשעתו התפייסתי איתה ובקשתי את סליחתה, ואף שנים אח"כ כבוגרת בקשתי את סליחתה, (תגובתה היתה שמזמן שכחה, אך איני בטוחה שכך היה, אולי מההפתעה היא הגיבה כך)
מה שאני מסתפקת הוא האם על.י לטרוח ולחפש את הוריה (שכבר אינם יחד היום) כדי לבקש גם מהם את סליחתם?
ושנית, האם עלי לנסות לפייס אותה שוב אם היא אמרה בפה מלא שסלחה אך איני בטוחה שפיה וליבה היו שווים בזמן זה.
אודה לתשובה מה עלי לעשות.
תודה רבה

תשובה:

אינני חושב שיש צורך לפייס אותה שוב, היא סלחה, בפה מלא, אנחנו לא צריכים להיות בוחני כליות ולב ואז להחליט שלא סלחה ולנדנד לה שוב ושוב… בנוגע להורים, אם אן נפגעו ואותם לא פייסת, יש מקום לבוא לקברם בפני עשרה אנשים ולבקש מחילה. אינני בטוח אבל שנפגעו, צריך לדעת מה בדיוק היה.

בשורות טובות ישועות ונחמות.

שבת שלום.