תשלום ברכבת הקלה

שאלה:

שלום לכבוד הרב, עלינו כל השפחה לרכבת הקלה בירושלים היא היתה מפוצצת.. ועד שהצלחנו להגיע למכשיר התיקוף של הרב קו רציתי לשלם בכרטיס שלי על שאר בני המשפחה (בכרטיס יש מספיק כסף) ולהפתעתי הבנתי שאין אפשרות.. – ניתן לשלם בכל רב קו רק על אדם אחד!. למשפחה שלי אין רב קו וחשבתי שאוכל לשלם עליהם.. בסוף תיקפתי רק על עצמי והמשכנו בנסיעה כי לא היתה לנו ברירה איך לחזור.. מה לעשות עם התשלום של שאר בני המשפחה? איך לסדר את הענין שלא יהיה גזל? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

ברכבת הקלה בירושלים לא ניתן לתקף עבור כמה נוסעים ברב קו אחד. כיון שעליתם ללא תשלום יש לשלם פעמים נוספות בנסיעה הבאה בתח"צ, כל התשלום מגיע למשרד התחבורה ולכן ניתן לשלם גם בנסיעה עם חברה אחרת.

בהצלחה.