שוכר בהחזרת המושכר

שאלה:

שוכר ששכר דירה וכתוב בחוזה באופן כללי להחזיר את המושכר צבוע ונקי, בחדר שינה היה ארון ישן השייך למשכיר והשוכר כשנכנס לדירה ביקש רשות מן המשכיר שיפנה (הוא השוכר) הארון וישים ארון אחר שלו והמשכיר הסכים. בקיר שמאחורי הארון יש חור גדול והמצב שם לא תקין, עכשיו שהשוכר מפנה את הדירה ולוקח את ארונו נשאר הקיר המחורר ודורש המשכיר לתקן את כל הקיר כיון שבחוזה כתוב שצריך להחזיר את הדירה כשהיא צבועה, השוכר טוען כנגדו שחורים וליקויים אלו לא באו ממנו ולא צריך לתקנם, מי צודק?

תשובה:

שלום וברכה,

התנאי שכתוב בחוזה להשיב את הדירה צבוע נקי הכוונה שיחזיר את הדירה באותו מצב שהוא קיבל, השוכר לא צריך לטפל בדברים שלא באו משימוש שלו, ולכן השוכר לא צריך לצבוע ולתקן את הקיר שמאחורי הארון.

בהצלחה.