ועדת הרבנים לענייני תקשורת

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
ברצוני לדעת אם ועדת הרבנים לענייני תקשורת עדיין קיימת או פורקה?
זאת משום ששמתי לב אצל חלק מהחרדים יש טלפונים עם חותמת שלהם ויש בטלפון נגן, מצלמה והודעות!!! האם יתכן שמזייפים את החתימות?נגשתי לחנות סלולר לראות משהו והיה שם טלפון עם חותמת מאושר, המוכר אמר שהוא יכול לסדר שם מצלמה ונגן, וזה מאושר, האם יתכן? יש בחורות סמינר שמחזיקות כאלו טלפונים בתמימות כי יש חותמת, האם מותר טלפון כזה? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אינני מתמצא כל כך בתחום הזה, אני לא רואה חסרון בכך שיש מצלמה ונגן עד כמה שאין כל גישה לאינטרנט ולווטצאפ, אבל בכל מקרה יש לקנות רק מכשיר כשר ומאושר על ידי הוועדה הנ"ל.